Márton a kovács

Képzelj el egy kovácsot. Formáld meg a karaktert a fejedben úgy, hogy minden sztereotípiát belegyúrsz, amit valaha filmekből / könyvekből merítettél. Most nyisd ki a szemed és engedd meg, hogy bemutassalak Mártonnak. Stimmel a kép? 🙂

Márton még a hagyományos módon egy kovácsmester mellett inaskodva tanulta ki a szakmát. Az itt eltöltött 10 év alatt több mint 6 műhelyt megjárt és sok fogást megismert. Ahogy Ő mondja, ez azért érdekes, mert minden műhely és mester ég és föld, mindenki másként dolgozik.

Azóta sok év telt el, és természetesen már saját műhelyében alkot töretlen lelkesedéssel. Bár a képről egy morcos, szófukar embernek tűnhet, valójában kimondottan derűs és szívesen mesél. Van is neki mit.

Márton elkötelezett a hagyományos kovácsolás mellett.

A mesterség annyiban változott, hogy kevesebbet reszelünk, többet használjuk a sarokcsiszolót és a fúrógépet, hegesztünk is, de egy valamire magát tartó kovács, nem él vissza. Ha arra használjuk, hogy új formavilágot vigyünk a kovács szakmába az nem rossz dolog; ha a kovácsolás helyett hegesztünk előre gyártott elemből, az rossz dolog szerintem.

Termékeink közül, az alábbiak Márton keze munkáját dicsérik:


Egyedi elképzelésed van?

Ha egyedi kovácsoltvas termékre, díszítésre van szükséged, írd meg röviden az igényeidet az alábbi form segítségével.

Az üzenetedet eljuttatjuk Mártonhoz, a közvetítésért mindössze annyit kérünk, hogy becsüld meg a munkáját.

Egyedi kovácsoltvas terméket szeretnél?

0 + 3 = ?